επιστροφή στο GreekBeerShop.gr

Ψητό κοτόπουλο με μπύρα & φρέσκα μυρωδικά.

Η mamatsita μαγειρεύει το κοτόπουλό της, προσθέτοντας τη Septem Honey Golden Ale, μια διπλοζύμωτη ale με προσθήκη μελιού απ’ την Εύβοια, κατά τη δεύτερη ζύμωση.

Για το ψητό λοιπόν κοτόπουλο κατσαρόλας, θα χρειαστείς:

  1. 1 κοτόπουλο ξαπλωτό (ανοιγμένο στην μέση)
  2. 1 μπύρα ελληνική (σαν αυτή που χρησιμοποίησα εγώ, την Septem με βύνη και μέλι)
  3. 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 1 μπουκετάκι από φρέσκια ρίγανη & θυμάρι
  6. αλάτι & πιπέρι
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα (για να χωράει το ξαπλωτό κοτόπουλο) βάζεις όλα τα υλικά σου μαζί και το κοτόπουλο με την πετσούλα του να ακουμπάει στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Σκεπάζεις και μόλις ξεκινήσει η πρώτη βράση χαμηλώνεις την θερμοκρασία και σιγοψήνεις για 1 1/2 ώρα.
  • Μετά από τόση ώρα ψησίματος το κοτόπουλο έχει πιει όλα του τα υγρά κι έχει μείνει με την σαλτσούλα του η οποία έχει πάρει ένα όμορφο καραμελωμένο χρώμα εξαιτίας της μπύρας.
  • Τότε το γυρνάς για να καραμελώσει κι απ΄ την άλλη μεριά και στη συνέχεια το σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές και πιτούλες.

Η αρχική γλύκα της Ζέος Blue Mak, ταιριάζει απόλυτα με το ψητό κοτόπουλο κατσαρόλας, και η δροσερή της γεύση ισορροπεί το τελικό αποτέλεσμα.

 

Tags: