επιστροφή στο GreekBeerShop.gr

Κερκυραϊκή παστιτσάδα με μοσχαράκι

pastitsada

Η μεγαλειωδέστερη συνταγή της Κέρκυρας. Μοσχαράκι ή κόκκορας με μακαρόνια. Πεντανόστιμη και εξαιρετικά αρωματική συνταγή λόγω των μπαχαρικών και ιδιαίτερα της κανέλας. Ο όρος παστιτσάδα προέρχεται από το “spezzatino”, παλιά βενετσιάνικη συνταγή που είχε μοσχαράκι αλλά αντί για μακαρόνια είχε πατάτες.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο1
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 γαρύφαλλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ./μερίδα μανούρι Κέρκυρας τριμμένο (ή παρμεζάνα) για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

    1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
    2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
    3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
    4. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
    5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
    6. Σβήνουμε με το κρασί μας και προσθέτουμε το σκόρδο, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.
    7. Διαλύουμε τον πελτέ σε νερό και τον προσθέτουμε.
    8. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1½ με 2 ώρες μέχρι να γίνει το κρέας.
    9. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
    10. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
    11. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το κρέας και τη σάλτσα του.
    12. Σερβίρουμε με το κερκυραϊκό μανούρι.

Ανοίγουμε μια Corfu Real Ale Special και απολαμβάνουμε τη “παστιτσάδα” μας !

Tags: