επιστροφή στο GreekBeerShop.gr

Χανιώτικο μπουρέκι χωρίς φύλλο

μπουρεκι χανιωτικο.jpg2

Μια Κρητική, παραδοσιακή συνταγή, με υλικά καθαρά Ελληνικά, χαρακτηριστικό δείγμα της περίφημης Μεσογειακής διατροφής.

Υλικά

  • 1/2 κιλό πατάτες κομένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 κιλό κολοκύθια κομένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3/4 του κιλού μυζήθρα
  • 1 ντομάτα ώριμη ψιλοκομένη ή τριμένη στον τρίφτη
  • δυόσμος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και ξύνουμε τα κολοκύθια, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε λεπτές ροδέλες σ’ένα πυρέξ.

2. Βάζουμε τη ντομάτα και το δυόσμο ψιλοκομένο πάνω στα κολοκύθια και τις πατάτες.

3. Βάζουμε τη μυζήθρα, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, στρώνοντας τα στο πυρέξ.

4. Τέλος προσθέτουμε το λάδι και λίγο νεράκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2-2 ώρες περίπου.

Αφού δε μπορούμε να απολαύσουμε μια “Χάρμα” παντού στην Ελλάδα, ας πιούμε μια Brink’s Ρεθυμνιακή ξανθιά.

 

Tags: