επιστροφή στο GreekBeerShop.gr

Ελληνικό “Μαύρο Βελούδο” !

recipe-image-legacy-id--5320_11

Ένα διεθνές beer cocktail με την ανάλογη Ελληνοποίηση…

Δύο απλά υλικά συνθέτουν αυτό το χειμωνιάτικο coctail. Το ένα φυσικά είναι η μπύρα και εφ’ όσον ονομάζεται “Μαύρο Βελούδο”, χρειαζόμαστε μαύρη μπύρα.

Οι συνταγές μας προτείνουν μια stout beer, και εδώ γίνεται η Ελληνοποίηση του cocktail, ελλείψει ντόπιας stout μπύρας. Την αντικαθιστούμε με την ολοκαίνουρια Chios Smoked Robust Porter και αμέσως το ποτό μας παίρνει τα καπνικά, καραμελλένια, καβουρδισμένα χαρακτηριστικά της μπύρας.

Το δεύτερο συστατικό ειναι ένα αφρώδες κρασί, brut, αν πρόκειται για σαμπάνια ή διαφορετικά ένα Ιταλικό Prosecco.

Γεμίζουμε ένα ποτήρι σαμπάνιας “flute”, μέχρι τη μέση με την Chios Smoked Robust Porter, και συμπληρώνουμε ως το χείλος του ποτηριού με το αφρώδες κρασί μας. Ο σκούρος και πλούσιος αφρός της μπύρας θα υπερισχύσει και το γευστικό αποτέλεσμα θα είναι γεμάτο και πολύπλοκο, όπως ακριβώς τα δύο συστατικά του cocktail μας.

Αν οπωσδήποτε θέλετε να πιείτε ένα cocktail, μέσα στη καρδιά του χειμώνα… τότε ελληνικό “Μαύρο Βελούδο” !

Tags: