επιστροφή στο GreekBeerShop.gr

Καβουρμάς, το Θρακιώτικο Αλλαντικό

καβουρμας

Τον καβουρμά τον χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές: σε ομελέτα (εξαιρετικός μπυρομεζές), με ζυμαρικά ή και φασόλια γίγαντες. Μάθετε πως τον φτιάχουμε μόνοι μας !

Υλικά:

    • 1 κιλό κρέας μοσχάρι
    • 1 κιλό κρέας χοιρινό
    • 1 κιλό κρέας κατσικίσιο
    • 1 έντερο μοσχαρίσιο από τον κρεοπώλη
    • 1/4 λίπος
    • 1-2 πράσα
    • 1 κουταλάκι πιπέρι
    • 1 κουταλάκι ρίγανη
    • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
    • 3 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

    1. Βράζουμε με το αλάτι καλά όλα τα κρέατα.
    2. Τα ξεκοκαλίζουμε και τα κόβουμε πολύ μικρά κομμάτια.
    3. Ρίχνουμε στο σχεδόν λιωμένο κρέας το πράσο, τη ρίγανη,το σκόρδο και το πιπέρι και τα βράζουμε γι’ άλλη ½ ώρα.
    4. Όταν είναι ακόμη ζεστό, γεμίζουμε το έντερο και το δένουμε σφιχτά.
    5. Κρυώνει λίγο και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για να μπορεί να κόβεται φέτες.

Επιλέγουμε να απολαύσουμε το καβουρμά σκέτο σα μπυρομεζέ ή σε μια απ’ τις πολλές συνταγές που μπορουμε να δημιουργήσουμε.

Συνοδεύουμε το αλλαντικό μας με μια Θρακιώτικη σταρένια απ΄τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, τη Βεργίνα Weiss.

Tags: