επιστροφή στο GreekBeerShop.gr

Γαστρονόμος, Βραβεία 2013 Septem – 7 γεύσεις, μία μπύρα

aponomi-septem

Τα ετήσια βραβεία του Γαστρονόμου ανακοινώθηκαν χθες για το έτος 2013. Στο χώρο του Ποτού, η αγαπημένη μας Septem Microbrewery ήταν αυτή που διακρίθηκε για τις εξαιρετικές ετικέτες της.

Η Septem είναι μια ελληνική ζυθοποιία η οποία από το 2009 παράγει φρέσκια, μη παστεριωμένη μπύρα, στο Ωρολόγιο Ευβοίας. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκονται δύο αδέλφια: ο Σοφοκλής, οινολόγος, και ο Γιώργος Παναγιώτου, οικονομολόγος. Οι δυο τους κατάφεραν μέσα σε 4 χρόνια να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ελληνικό brand. Όχι τυχαία.

Οι μπύρες τους παράγονται με ολόκληρα φύλλα λυκίσκου χωρίς θερμική κατεργασία, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 700 τ.μ. ∆ιαθέτουν εμφιαλωτική μηχανή με δυνατότητα πλήρωσης 2.250 φιαλών την ώρα και άρτια εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο. Με κύκλο εργασιών που παρουσίασε φέτος άνοδο 75% σε σχέση με πέρυσι, με διανομή σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σήμερα αποτελούν παράδειγμα υγιούς ελληνικής επιχείρησης.

Στην ετικέτα κάθε φιάλης αναγράφεται η προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος. Αυτή η καινοτομία τούς χάρισε πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Design & Packaging στον διεθνή διαγωνισμό International Beer Challenge στο Λονδίνο. Στα άμεσα μελλοντικά τους σχέδια είναι η καλλιέργεια λυκίσκου στα 25 στρέμματα του κτήματος, με στόχο την αυτόνομη διαχείριση. «Ένα μεγάλο ζυθοποιείο παρέχει στον καταναλωτή την ασφάλεια του ποιοτικού ελέγχου, όμως χωρίς γευστικές εξάρσεις. Αυτό το κενό στην αγορά καλούμαστε να καλύψουμε εμείς», λέει ο Σοφοκλής Παναγιώτου και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Tags: